Koncert

Jazz Weekend

Június 18. szombat 17 óra – MŰVELŐDÉSI HÁZ 

JAZZ WEEKEND 

Symbiosis Quintet 

A Symbiosis Quintet tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bartók Béla Konzervatórium intézményekben találkoztak. Az együttes valamivel több mint egy évvel ezelőtt alakult. Céljának a hangszeres zene kifejező erejének megélését, és hallgatókkal való megismertetését tűzte ki. Zenéjüket erősen átitatja a modális jazz, de sok más zenei elemet is előszeretettel alkalmaznak. Repertoárjukat saját szerzeményeik alkotják. 

Drippey Máté (szaxofon), Virág Benedek (gitár), Kapolcsi-Szabó Levente (zongora), Gyányi 

Tamás (bőgő), Majsai Roland (dob) 

Lakatos Ágnes Special Zone 

Az új formáció muzsikáját az izgalmas basszusritmikára, új utakat kereső modern – és ugyanakkor letisztult, klasszikus zenei hatásokat is magába foglaló – harmóniákra épülő melodikus dallamvezetés jellemzi. 

Mindezt Lakatos Ágnes színes ének- és improvizációs technikája, Pozsár Máté szabad zongorajátéka és Pusztai Gábor plasztikus ütő kísérete teszi teljesen egyedivé. Főleg a nagybőgős, Csuhaj-Barna Tibor kompozícióra épülő műsoruk szövegeit Enyedi Sugárka írta. 

Lakatos Ágnes (ének), Pozsár Máté (zongora), Pusztai Gábor (ütő) Csuhaj-Barna Tibor (nagybőgő) 

Szendofi Peter Fusion Jam 

A Szendofi Peter Fusion Jam egy viszonylag új formáció, amely néhány évvel ezelőtt jött létre azzal a céllal, hogy tisztelegjünk a fúziós jazz műfajának kitalálói előtt, akik a 60-as évek közepétől forradalmi újításokat vezettek be a jazzben, egyesítve olyan stílusirányzatokat, melyekre addig még nem volt példa. 

Ezen művészeknek és zenekaroknak (Herbie Hancock, Weather Report, Mahavishnu Orchestra, Billy Cobham, John Scofield, Miles Davis, Pee Wee Ellis) szerzeményeit ültettük át mai köntösbe, és dolgoztuk át őket erre a formációra. Ebből a zenei anyagból készült első albumunk „Area 51” címmel, mely 2021 májusában jelent meg hivatalosan a Tomtom Records gondozásában. 

A zenekar tagjai: Szendőfi Péter (dob), Tálas Áron (billentyűk), Varga Gergely (szaxofon), Bartók Vince basszusgitár) 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük